top of page

Ariciul pitic african, animalul de casă tăcut

Dacă sunteți o persoană ocupată, care călătoriți mult sau stați la serviciu mult timp dar vă doriți un animal de casă pentru a vă umple apartamentul, atunci ariciul pitic african este perfect pentru dumneavoastră.

Ariciul este un mamifer care a alergat hotărât prin natură de mii de ani. Însă de câțiva ani încoace oamenii au încept să îi adopte și să îi țină în casă, fie în curte, fie în apartamente.

Aricii pitici africani pot fi ținuți în captivitate deoarece nu sunt foarte mari. Aceștia nu cresc mai mult de lungimea unei palme și ajung până la greutatea de 600 de grame, asta dacă insistați mult să mănânce și nu le oferiți un spațiu de joacă adecvat.

Culoarea lor variază de la alb, la maroniu sau negru. Majoritatea aricilor pitici africani sunt albi cu pete mari sau crem sau crem spre maro. Au țepi numai pe spate iar pe burtica au o blăniță moale. Un arici pitic trăiește între 4 și 6 ani, iar dacă este îngrijit bine poate trăi și 10 ani.

Aricii sunt animale foarte active. Aceștia pot sta în cușcă, însă din când în când trebuie lăsați să alerge prin casă. Cușca trebuie să aibe cel puțin jumătate de metru pătrat și să fie echipată cu roată de alergat. Cel mai indicat este să le luați o cușcă pe două nivele pentru a delimita spațiul de joacă și cel de somn. De asemenea, atunci când îi accesorizați cușca trebuie să luați în considerare faptul că lui îi place să se ascundă.

Deoarece sunt animale nocturne, aricii sunt animalele de companie perfecte pentru cei care stau seara acasă. Ei încep să fie activi la apusul soarelui și mișună cam toată noaptea.

Nici dacă plecați în călătorii des și pentru perioade scute, aricii lăsați singuri acasă nu sunt un incovenient. Ei sunt foarte independenți, așa că dacă le lăsați mâncare și apă suficint, nu vă vor simți lipsa.

De asemenea, aricii sunt foarte încăpățânați. Trebuie să aveți foarte mare grijă atunci când îi dresați sau vreți să îi obișnuiți cu ceva, să nu fiți foarte agresivi. Dacă observați că nu le place vreo jucărie sau spațiul de dormit, atunci va trebui să le schimbați pentru că nu le va accepta în mediul lui.

Totuși, aricii nu sunt animale agresive. „Atacul” lor constă în respirație rapidă și salturi mici pentru a-și înțepa adversarul. Acest tip de atac poate speria agresorul, însă de cele mai multe ori în plictisește. În cazul în care dumneavoastră sunteți agresorul, atunci vă spune că nu îi place ceea ce-i faceți.

Un arici este foarte haios să îl ai în casă. Sunt liniștiți, nu sunt agresivi,nu miros și sunt destul de ușor de îngrijit. Mănâncă mâncare de pisici bogată în proteine și legume, din când în când. Dacă doriți un animal distractiv și unic, atunci un arici pitic african este perfect pentru dumneavoastră.

Featured Posts
Check back soon
Once posts are published, you’ll see them here.
Recent Posts
Archive
Search By Tags
No tags yet.
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page